Äger du ditt material

December 24, 2017

Fördelen med en hund som skall ut på promenader är alla bilder man kan ta.

 

Förra inlägget hette hej mitt vinterland, kan väl säga att grönare jul än i år får man nog leta efter, detta trots larmrapporter om det snökaos och den vargavinter som skulle vara enligt meteorologernas spådomar. Det känns lite som om meteorologerna blivit sämre och sämre på att förutsäga väder. Visserligen räcker det med en centimeter snö här i Stockholm för att utlysa katastroflarm men det gäller väl knappast resten av landet.

 

2017 ett år som börjat lugnt och som avslutas i ett ganska bra tempo. Nöje, industri och vvs kommer att stå på 2018 års program samtidigt som några ”gamla” sidor skall få sig en putsning.

 

Nu över till rubriken

 

Såg en kort video på youtube som ondgjorde sig över systemet WIX, tesen var att man var helt i händerna på utvecklarna inom WIX och att dessa kunde stänga ner dig när som helst och att du inte ägde något av materialet du arbetade med. Summan var att om du inte betalade så var din sida borta.

 

Ja jag kan förstå principen i kritiken, men faktum är att oavsett system du väljer att bygga en hemsida i eller vilket socialt media du väljer att utnyttja så är du i händerna på de som tillhandahåller verktygen du använder. Uppdateringar av system som kräver uppdateringar av appar och templates du använder, många av apparna och templatsen är prenumerationer som löper på årsbasis, de slutar att fungera eller är öppna för attacker om de inte förnyas.

 

Ditt webbhotell stänger din sida om du inte betalar och din domän säljs till någon annan om du inte betalar årsavgiften för den.

 

Du äger faktiskt bara ditt eget material, resten hyr du bara.

 

Oavsett system du använder är det bra att ha en plan, de flesta webbhotell kan även sköta förnyelse av domänen så du inte behöver råka ut för en obehaglig överraskning, då helst när du är på semester. SEO-system som Joomla, Drupai och det allt mer populära Wordpress måste uppdateras kontinuerligt eftersom de är högintressanta för hackers.

 

Den bästa planen du kan ha är BACKUP och i likhet med alla oss andra kommer du att komma på det den dagen det är försent. Ha två backuper en hos din leverantör och en på annan hårdisk, fysisk eller virituell.

 

Nu är det dags att säga GOD JUL

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Hösten 2019

September 15, 2019

1/1
Please reload

Senaste inlägg

September 15, 2019

December 24, 2017

November 22, 2017

November 1, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square

© 2017 by JOHN DANNENBERG

FAVORITLÄNKAR

JUST NU

ARBETAR JUST NU MED

KONTAKTA MIG

Här skriver jag om design och mina hundprommenader, eller annat som intesserar mig just för tillfället.

MOB: 0739 82 08 92
Skype: jdannenberg
Mail: john@webdesign4u.se

Arbetet med sociala medier som framförallt Facebook tar den mesta tiden nu. Hemsidor används mindre och mindre, tyvärr.